Afronding

Afgelopen week stond in het teken van afrondingen. De laatste raadsvergadering voor het zomerreces was afgelopen dinsdag een feit. De laatste keer vergaderen in het Westeraam werd afgerond met de woorden van de burgemeester die de directie bedankte voor het gastvrije ontvangst. Het gemeentehuis werd verbouwd en daarom ging de gemeenteraad vergaderen op locatie. Het bouwproces van het gemeentehuis heeft ongeveer 18 maanden geduurd en in deze periode werden de raadsvergaderingen in het Westeraam gehouden. De andere politieke avonden worden georganiseerd in de dorpshuizen van Oosterhout, Driel en Heteren. Door corona is dit de afgelopen weken alleen nog maar in het Westeraam of digitaal geweest en waren voor inwoners te volgen via livestream.

Op woensdagmiddag 8 juli heb ik afscheid mogen nemen van Salma Bensiali en is Julia Meeuwsen geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe. Het afgelopen jaar heb ik diverse activiteiten mogen ondernemen met Salma. Zo hebben we de bloemrijke akkerranden bezocht, een nieuwe kunstroute geopend en een cheque van het ANWB Fonds overhandigd aan de Stichting Gehandicapten Platform Overbetuwe voor het geschikt maken van het speel/verkeersterrein voor iedereen.

Sinds 2016 heeft gemeente Overbetuwe een kinderburgemeester en deze vertegenwoordigt één jaar alle kinderen van de gemeente bij verschillende gelegenheden. Julia is de opvolger van Salma en zij wil het komend jaar kinderen laten kennismaken met de lokale politiek. Ook wil ze veilig fietsen, meer bewegen en het contact tussen ouderen en kinderen onder de aandacht brengen.

En dan de verbouwing van het gemeentehuis. Vele maanden werk hebben geleid tot een prachtig nieuw gebouw. Mooi om te zien dat inwoners foto’s van het gebouw nemen en dat je collega’s met een grote glimlach door het gebouw ziet lopen. Volgende week de laatste week en dan rond ik ook af voor het zomerreces.

Met vriendelijke groet,

Dimitri Horsthuis – Tangelder
Wethouder