Coronaproof!

Het zal u niet ontgaan zijn dat de Overbetuwe Doet Cheque weer ingeleverd kan worden voor mooie initiatieven in de diverse dorpen. Overbetuwe Doet is het platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Overbetuwe. Inwoners beslissen namelijk zelf mee welke activiteiten en projecten geld krijgen van de gemeente. Elk huishouden krijgt twee keer per jaar een waardecheque en kan deze doneren aan een of meer initiatieven op OverbetuweDoet.nl. Je kunt zelf ook ideeën aanmelden die Overbetuwe beter, leuker en mooier maken – maar hoe werkt dit met de coronarichtlijnen en op 1,5 meter afstand? Nou, dat kan heel goed werken: er zijn heel erg veel coronaproof-initiatieven aangeleverd en sommige daarvan hebben zelfs hun streefbedrag al behaald.

Zo passen er bij Theater De KiK door de 1,5 meter maatregel nog maar maximaal 51 bezoekers in de theaterzaal (in plaats van 148). Om toch zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de voorstellingen én om meer inkomsten te krijgen, willen ze de theatervoorstellingen live gaan uitzenden. En dit initiatief heeft inmiddels al het geld binnengehaald dat ervoor nodig is! Andere voorbeelden waar coronaproof wordt nagedacht zijn: de rondreizende voorstelling van jeugdtheater Herveld-Andelst, XXXL-picknicktafels voor Park Bredelaar en de virtuele HeteRun en de viering van hun jubileum dat vanwege corona wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Dus: ga naar de website van Overbetuwe Doet en activeer de cheque vóór 1 augustus 2020, anders vervalt de waarde van de cheque. Of geef de activatiecode direct aan de initiatiefnemer.

Ook coronaproof zijn onze lokale ondernemers. We hebben inmiddels de eerste terrasbezoeken erop zitten en wat is dat weer genieten! Ook op de 1,5 meter afstand. Ik blij met het vooruitzicht dat we vanaf 1 juli nog meer kunnen genieten van de zomer, door de versoepelingen die afgelopen woensdag zijn afgekondigd. Ook al verloopt de vakantie anders, we kunnen in de zomer dus wel genieten van al het moois dat Overbetuwe te bieden heeft. Lekker fietsen in de prachtige omgeving en vervolgens een hapje en drankje doen bij de vele horecagelegenheden in de diverse dorpen. En als je dan toch in het centrum bent, pak dan gelijk de kans voor een leuke nieuwe outfit, een zomerse coupe of iets voor in huis of tuin om deze zomerse periode nog fijner in te gaan. Geniet van de mooie dagen, we hebben het verdiend!

Met vriendelijke groet,

Dimitri Horsthuis – Tangelder
Wethouder