Pasen en Pinksteren

Pasen en Pinksteren

En wederom een heerlijk lang weekend: het pinksterweekend met een extra vrije dag. We hebben al een heerlijk paasweekend gehad en ook met Hemelvaart waren veel mensen een extra lang weekend vrij. Wie trouwens zegt dat iets zal gebeuren als Pasen en Pinksteren op één dag vallen, bedoelt dat iets nooit zal gebeuren. Een uitdrukking met dezelfde betekenis  is ‘met sint-juttemis’

Enkele weken geleden dachten we nog dat het open gaan van de horeca onder deze categorie zou vallen. Maar in de laatste weken is er keihard gewerkt om op nota bene tweede pinksterdag de horeca op 1.5 meter weer open te laten gaan. Diverse horecagelegenheden in onze gemeente gaan maandag om 12.00 uur open en zullen hun eerste gasten weer ontvangen op de terrassen. Een mooie dag waar we de eerste echte stap gaan zetten naar een gezonde, veerkrachtige en duurzame samenleving. Ook diverse musea en theaters gaan weer open. Binnenkort worden de eerste filmavonden bij theater De Kik gehouden en ook ik heb mijn eerste filmavond geboekt.

Laten we genieten met Pinksteren, of het nu in eigen tuin is met de BBQ aan, een fietstocht/wandeling in de buurt of op afstand een gereserveerde plek op het terras met een lekker drankje of hapje. Laten we genieten van dit mooie, lange pinksterweekend en erop letten dat dit de eerste stappen zijn naar deze gezonde, veerkrachtige en duurzame samenleving. De eerste stappen zijn altijd aftasten. En laten we er samen voor zorgen dat de horeca niet weer tot sint-juttemis gesloten wordt.

Met vriendelijke groet,

Dimitri Horsthuis – Tangelder
Wethouder