Elvira Patelias – Pieks

Ik ben Elvira, 47 jaar, getrouwd, moeder van vier jongens, fitnesscoach en sinds 8 jaar wonende in Elst. Hiervoor heb ik ruim twaalf jaar in Griekenland gewoond. Ik voelde mij meteen thuis in de gemeente Overbetuwe. De vele voorzieningen, de landelijke omgeving, de rust en fijne sfeer die er hangt maakt het voor mij de ideale woonplek. In 2017 ben ik mijzelf in de plaatselijke politiek gaan verdiepen, er bleek meteen een klik met Gemeentebelangen Overbetuwe te zijn. Ik ben in dat jaar fractielid geworden en in 2018 ben ik benoemd tot raadslid. Een enorme eer! Mijn portefeuilles waar ik mij binnen de partij mee bezig hou zijn: sociaal domein, onderwijs, armoedebeleid, eenzaamheid, volksgezondheid, bibliotheek en natuurlijk leefbaarheid in de kernen, dat onderwerp zit in ons ieder portefeuille aangezien wij een kernenpartij zijn. Voor mij persoonlijk is het erg belangrijk dat de mens centraal staat. Dat is ook voor GBO erg belangrijk!

Wat kenmerkt mij?
Ik ben positief ingesteld, denk in oplossingen, ben een out-of-the box denker, leergierig, ik houd van uitdagingen, ben sociaal betrokken en heb overzicht, “helicopterview”.

Waarom politiek?
Voor mij heel logisch, het heeft mij sinds mijn tienerjaren al getrokken. Ik hou van dialoog, van er samen uitkomen.

Waarom Gemeentebelangen Overbetuwe?
Voor mij was duidelijk dat als ik in de lokale politiek zou gaan dit bij een lokale partij zou moeten zijn: dit is de partij waar ik mij thuis voel en waar ik achter sta.