Op zoek naar een passende baan? Het Werkcentrum helpt!

Foto: Pixabay

Werk betekent voor mij meer dan alleen geld verdienen. Het brengt een positief gevoel met zich mee, een gevoel van zinvol bezig zijn en het bevordert de sociale contacten. Zoekt u hulp bij het solliciteren of wilt u weten waar u werkervaring kunt opdoen? Als inwoner van Overbetuwe bent u van harte welkom bij Het Werkcentrum in Elst.

De eerste stap naar werk
Voordat ik wethouder werd, heb ik gewerkt in de uitzendbranche. Van dichtbij heb ik gezien hoe moeilijk het voor mensen kan zijn om een baan te vinden, zelfs als er veel vacatures zijn en in tijden van personeelstekorten. Voor sommigen blijft het lastig die eerste stap naar werk te zetten.

Hulp onder één dak
In Het Werkcentrum Elst, gevestigd in het pand van 2Switch aan de Nieuwe Aamsestraat, werken verschillende organisaties samen. UWV, Werkgevers Servicepunt, werkconsulent van de gemeente, sollicitatietrainer en werkgevers zitten samen in één ruimte. Ze hebben allemaal aandacht voor degene die graag aan het werk wil en daarbij hulp kan gebruiken.

Voor mensen die nog even moeten wennen aan het ritme van werken, is er vaak al snel een plek beschikbaar op de vloer van kringloopwinkel 2Switch. Zij kunnen altijd extra handen gebruiken, al is het voor een paar uur per week. Het is een ideale en veilige omgeving om werkervaring op te doen.

Positieve reacties van werkgevers
Wat ik bijzonder vind aan het Werkcentrum, is dat de instanties hun interne afspraken aan de kant hebben geschoven om samen oplossingen te vinden voor werkzoekenden. Het centrum krijgt positieve reacties van werkgevers uit Overbetuwe. Zij die eerder moeite hadden met het vinden van personeel zijn nu blij dat ze een werkplek hebben ingevuld met iemand die graag wil werken.

Vriendelijke groet,

  • René Post

    Wethouder

    Elst

    Jeugdzorg – onderwijs – participatiewet